Skip to content

“FUCK dit & mit image”

…Pas på dit image...” , “…Din udstråling siger én ting og din hat siger en anden ting…

Disse 2 sætninger forkommer som et langt ekko i mit hoved…

Billeder af 2 situationer.

2 mennesker.

klokken 2.

2 tanker.

Det her omhandler en situation jeg kom ud for i går nat. 23 amigos og undertegnede var samlet for, at fejre én der havde fyldt 20 år. Jeg havde været til et møde i Herning og kom desværre sent hjem, blev derfor nød til at tage et hurtigt bad efterfulgt af et hurtigt ‘outfit-skift’, hvilket senere på aftnen skulle gå hen og vise sig at blive en opråbning af et budskab. Det budskab er det du ville komme til, at læse om i dette indlæg. “Måske har du selv oplevet det?” “Måske kender du en der har oplevet det” eller “måske frygter du at du ville ende i samme situation?

Mit outfit bestod af et par sorte læder chelsea boots, et par mørke-grønne ‘pants’ med lynlås i buksebenet som gik i en flydende bevægelse over mine boots, en sort langærmet trøje med en sort oversized t-shirt under skabte en ‘provokerende’ kant på outfittet, afrundningshvis bar jeg en sort denim vest og sort hat på det hele. Ift. accessories havde jeg erstattet det obligatoriske ur med et par armbånd og ringe, som skulle være med til, give en dynamisk kontrast. Med det på plads kan jeg nu vise dig hen til den aktuelle situation som lagde grundstenene for dette indlæg.

Jeg står inde på #### , og har lige hilst på en veninde, i det vi snakker falder hendes blik på mit outfit hvor efter hun kommentere på det og runder af med sætningen: “…du skal pas på dit image…”, i situationen går jeg hurtigt i ‘forsvars mode’ jeg begynder, at forklar hvorfor jeg har valgt at klæde mig som jeg har, “bla bla bla”. Det hele runder af med et smil og et kram, ” Vi ses, god aften “. Inden jeg når at tænke mere over hvad der skete står jeg på dansegulvet hvor efter der er en ubekendt person der prikker mig på skulderen. Hun er tydelighvis fuld. Men jeg vælger stadig at høre på hvad hun har og sige: “Har du hat på?” Det er hvad jeg høre. Jeg kigger lidt underligt på hende og tænker “Skulle det være en icebreaker?”. Hun fortsætter dog med: “Det bare fordi Din udstråling siger én ting og din hat siger en anden ting”. Med andre ord så hun på mig som om jeg burde have en guldkæde på efterfulgt af et ‘all black’ outfit. Ligesom forrige situation vælger jeg igen, at gå i forsvars position ved at forklar hvorfor jeg ser ud som jeg gør, og hvorfor jeg har en hat på. Endnu engang runder det hele af med et smil og kram, “Du må have en god aften, jeg skal nok sige til andre, at folk med hatte er flinke mennesker”…  Kort efter den sidste episode valgte jeg, at gå ud og få lidt luft. Her slog det mig! “Hvad skete der lige der?” “Hvorfor skulle jeg forsvar mit valg af tøj? 

Wait, what?

Definer ordet image for mig?! Image er noget andre folk vælger at stemple en med og dette image skal helst passe inden for de rammer de selv har sat ift. hvad de kan lide og hvad andre i deres omkreds kan lide. Men hør her, i mange år har jeg levet på andre folks ‘image’ af mig, jeg har haft fokus på at andre kan lide hvad jeg siger, hvad jeg mener og hvad jeg har på. FØJ! Det er forkert. Hvis vi slår definitionen på ‘image’ op, kan vi læse følgende: “det generelle indtryk en person, organisation eller produkt udgør til offentligheden”. Dette ‘indtryk’, hvem siger at andre skal lide det? Det handler da om at blive den bedste version af sig selv!  

Skræddersyet liv

Hvad jeg mener med den rigtige person er, når du identificere, hvem du er, når du begynder at adskille dig fra masserne, og du begynder at se din individualitet. Når du begynder at se din udfordring, dine personlige kompetencer. Forstil dig at du står og skal til at købe et jakkesæt. Hvis du køber et ‘one size’ jakkesæt ved du, at det følelse på en bestemt måde. Men hvis du skal købe et skræddersyet jakkesæt, ved du, at det er forskelligt fra at købe en “one size fit”. Det passer anderledes, bukserne er forskellige, den måde, du går i det er anderledes. Hvorfor?, fordi det er egnet til dig, og hvad jeg fortæller dig er, at du skal have en skræddersyet liv. Du blev skabt med et bestemt formål, en bestemt konstruktion. Da du blev skabt var du designet til at gøre, hvad ingen andre kunne gøre. Hvad jeg siger til dig, er, når du bliver den rigtige person, hvad du gør, er at du begynder at adskille dig fra andre mennesker. Du begynder at have en vis egenart. Så længe du følger andre mennesker, så længe du bliver en copycat, vil du aldrig nogensinde være den bedste “copycat” i verden.

Jeg udfordrer dig. # 1 Jeg udfordrer dig til at definere din værdi. # 2 Hvis du ønsker at tjene flere penge, hvis du ønsker at være mere vellykkede, hvis du vil have og gøre ting, som du aldrig har gjort før eller fået før; Så du er nødt til at investere i dig. Jeg beder dig om at investere i dig selv. Jeg beder dig om at investere tid, investere tid på dig selv. Nogle af jer bruger så meget tid på andre mennesker, du bruger så meget tid på at få andre mennesker til at kunne lide dig, du bruger så meget tid på at forsøge at passe ind,  så meget at du ikke engang ved, hvem du er. Du kender andre mennesker mere end du kender dig selv. Du studerer dem, du ved meget om dem, du ønsker at være omkring dem, du ønsker at være ligesom dem, og ved du hvad? Alt den tid du har investeret i dem, har resulteret i at du ikke engang ved hvem du er.

Jeg udfordrer dig til at tilbringe tid med dig selv, jeg udfordrer dig til at tage dig selv ud. Nogle af jer har været i et forhold efter det andet, og har aldrig været i et godt forhold, fordi du ikke kender dig selv. Du bruger så meget tid på at tage hende/ham ud, du bruger så meget tid på at forsøge at imponere hende/ham. Du har investeret så meget af din tid på at blive velset af andre mennesker, at blive elsket af andre mennesker, blive værdsat af andre mennesker, så meget at du ikke engang ved, hvem du er. Jeg udfordrer dig til at komme til et sted, hvor folk ikke kan lide dig. Hvorfor? Fordi du ikke er bekymret for, at forsøge at gøre dem glade, fordi du forsøger at komme til det næste niveau. “Jeg kan ikke lide at du gør det der“, her svare du: “Jeg er ligeglad. Jeg er lever ikke mit liv for dig, jeg lever mit liv for mig!”

“Fra mærkelig til trend”

I forhold til tøj og stil er det ikke nogen hemmelighed at jeg altid har fokus på det individualistiske synspunkt. Jeg har ikke altid været god og stærk i at sige hvad jeg mener 100%, eller fremhæve mine holdning fuldt ud. Dog fandt jeg  i en tidlig alder en vej gennem sammensætning af tøj hvor jeg kunne fremvise ‘the real me’, min følelser, holdninger og ikke mindst et budskab om, at alle er mennesker og ikke bør blive set ud fra hudfarve eller religion. Når jeg tænker tilbage på nogle af ting jeg har haft på, ser jeg række elementer der står i kontrast med hvad andre synes godt om…i starten. Jeg har haft laaaange cardigans på i en tid hvor moden var korte cardigans. Jeg har båret bandebånd til fodbold i en tid hvor det blev set negativt på blandt holdkammeraterne og modspillerne. Jeg har klippet i mine fodboldstrømper og bære dem nu i fitness som en del af mit outfit, hvilket der har været nogle sjove kommentar på i starten. Men nu det ligesom blevet normalt for folk. Faktisk var der en person i sidste uge der havde valgt, at gøre det samme. FEDT! Det jeg prøver at sige er ‘Fuck dit og mit image’ vær dig selv, Fuck andres holdninger, fuck andres image kompleks og fuck generation “skal passe ind” ja, undskyld mit sprog… Men når jeg siger ‘dress to impress yourself” og du tænker “jaja”… Så HUSK det her, Steve Jobs var måske en af de mest succesfulde mennesker i verden. Men han bar et par slidte New Balance sneakers til annoncering af nye produkter.steve-jobs-photo-giddy


Be Unique, Be You
/NJ

DSC_0281

DSC_0284

DSC_0287

DSC_0267

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *