Skip to content

Tag en beslutning

Læs her den fulde version af ‘Tag en beslutning’, et indlæg der tager udgangspunkt i min hverdag og den udvikling jeg har gennemgået i løbet mine 2,5 år på gymnasiet. “Hvis du vil gøre en forskel, kræver det at du tager en beslutning“.


 Sådan lyder budskabet, og ja, “it sound to easy to be true”. Men tro mig det er dét der skal til! Jeg har bekendte der kommer til mig og siger: “...Daniel jeg har sku tænkt på at starte min egen virksomhed, det kunne virkelig være fedt“. Så langt så godt. Men desværre oplever jeg tit, at de samme personer kommer tilbage og siger noget ligende: “…Argh, jeg tror jeg venter lidt endnu…” – Men hvorfor vælger denne person at vente eller med andre ord, at give pop? Nu er det sådan at jeg i 1.G sagde jeg ville starte min egen virksomhed. Men jeg gjorde det ikke før 2.-3.g, hvorfor?

Jeg tror, at blandt de ting, der forhindrer os i at handle er frygten for at fejle, og hvis du ikke allerede har fejlet så vil du i hvert fald ikke fejle igen, du ville ikke føle smerten, du ville ikke smage skuffelse. Frygten for at tabe er en anden ting, fordi mange gange, når vi gør de ting, som vi ved, vi skal gøre, så føler vi, at vi kan miste nogen, som vi holder af. Vi ikke ønsker at skade nogen, mange af os handler ikke, fordi vi ønsker andre folks god/anerkendelse, vi ønsker, at alle kan lide os og acceptere os. Men HEY det er ikke muligt og det er heller ikke meningen! Mange af os ikke gør ikke de ting, som vi ønsker at gøre pga. manglende selvtillid, vi tror ikke på os selv. “Daniel hvad er det du prøver og sige?

Hvem tror du dú er?, du jo arrogant, hvad tror du du kan?

Jeg prøver at give dig kontrollen tilbage over dit “liv”. Jeg høre folk der siger de ikke har kontrol over deres arbejde, det har du! Jeg høre nogen snakke omkring ders økonomiske situation som om de ikke har kontrol over den… Det har du! Jeg vil have dig til, at forstå at dit liv lige nu er baseret på dine beslutninger. Ikke din mors beslutninger, ikke din fars beslutninger, DINE beslutninger. Selv hvis du har valgt at følge deres beslutninger så har DU besluttet af gøre det. Derfor beder jeg dig gøre dig selv den tjeneste, begynd fra i dag af, at tage en beslutning. – Se, mange af de ting vi ikke vælger at gøre er med henblik på, at få folk til at kunne lide os. Men hør her: Der findes nogle nødvendige tab i livet. Når du beslutter dig selv for, at handle efter dit eget ønske (evt. gå efter din karriere drømme) så ville du miste nogle venner, ikke alle ville acceptere dig, der være nogle folk der ikke ville kunne lide dig, de ville sige ting som: “Hvem tror du dú er?, du jo arrogant, hvad tror du du kan?” Hvis du ikke har modet til, at handle, vil tiden flyve afsted og tvinge dig til, at handle. Livet ville give dig en så stor endefuld, at du ville føle dig elendig tilpas, du ville gå igennem helvede og sidst sige: “JA! SÅ FÅ DET DA OVERSTÅET, HVAD SKAL JEG GØRE?” – Du ville blive kastet ned i jorden igen og igen og igen. Men hvis du er målrettet, og du ved, at det du laver er det rigtige, så vil dét have en speciel mening for dig og det ville give dig en helt særlig energi!

Hvis…

Hvis dit liv er “elendigt, hvis du ikke er glad, hvis du ønsker at få et nyt liv, hvis du ville gøre alt for, at gøre din situation bedre så husk: Det behøver ikke, at koste penge, mit største projekt har ikke kostet en krone. Du behøver ikke, at være med en fancy rigmandsklub, jeg havde ikke nogen til at rådgive mig da jeg startede og jeg vidste ikke hvordan man brugte Facebook som forretning… Jeg har måske ikke nået toppen af poppen endnu. Men den eneste grund til, at jeg er nået til hvor jeg er nu er fordi jeg har taget en beslutning.


/NJ

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *