Skip to content

Uge 47 – Iværksætteruge

Få minutter før toget stoppede ved Århus hovedbanegård,
kiggede jeg mig selv i vinduet og sagde det kendte citat….. I’ll be back!

Uret tikker… tik, tak…
&
Uge47 Iværksætter ugen nærmer sig sin ende..
En uge med fyldt med inspiration, hårdt arbejde og oplevelsesrige oplevelser!

En god klassekammerat, gjorde mig ugen før mig opmærksom på at der i Uge47 vil være sat en hel uge af til Iværksættere og forskellige arrangementer i hele Danmark.
Jeg indså hvor stor en chance det var for at komme tættere ind til miljøet og møde de inderste personer. Så min reaktion var i sammenligning med, at en pige hørte at Justin Bieber ankom til Danmark i den kommende uge… hehe
Jeg bokkede mig på de forskellige foredrag, arrangementer og workshop. Jeg planlagt min uge til mindste detalje.
Men som altid kommer er der uventede ting som går ind og driller… Få dage op til Uge47, blev mit skoleskema fyldt med fremlæggelser og diverse skole ting. Så en efter en skulle jeg aflyse de bookede foredrag og arrangementer. Indtil jeg sagde stop! Jeg nægtede at denne chance skulle gå fortabt!

 

1. Arrangement – HHX ved Viborgvej

Det var en af de halv lange dage på skolen dvs. Vi fik fri kl 14:45…
Arrangementet var kl. 16, så jeg havde ikke mulighed for at tage hjem og slappe af eller få lidt mad. Nej, det var direkte videre med bussen til Viborgvej!

 

Oplevelsen

Mig og min klassekammerat var de eneste 1.Gér der tog af sted fra vores skole og måske også de eneste til hele arrangementet? Men nok om det.
Efter en inspirerende tale omkring vigtigheden i netværk, gik vi videre til de forskellige stande hvor de innovative elever skulle pitche deres idé. Man kunne tydeligt mærke forskellen på dem der var der fordi det var et skole projekt også dem som virkelig gik op i det og med en lille drøm at gøre det til realitet! Men overordnede set var oplevelsen rent faktisk på mange måder oplevelsesrigt, sjovt og samtidig en god test personligt.

 

Screen Shot 2013-11-22 at 16.42.35

 

2. Arrangement – Danish Entrepreneuership Award 2013

Så kom dagen hvor det største arrangement blev afholdt.. 21. Nov. 2013
Det blev afholdt i Fredericia, og da mine forældre ikke havde mulighed for at køre mig, så stod jeg selv for transport og alt hvad det indebar. Arrangementet startede kl. 10 så jeg vidste at det ville kræve noget planlægning for at kunne nå til tide. Så aften før sørgede jeg for at have alt klar, alt fra tøj, mad osv.

 

 

”Najafi på eventyr”

  • Alarmen var sat til kl. 4…Og nej, ikke noget med at trykke på ”snooze” knappen!
  • På med tøjet, på med tandpastaen, og på med det glade humør!
  • Ud og cykle i kulden til busstopstedet
  • Videre til banegårdspladsen, vente… tik, tak…
  • “Ding”.. Med toget mod Fredericia..

Efter en times tid, hvor jeg havde spist min morgenmad og skrevet nogle mails videre til virksomheder, var jeg nu på Fredericias hovedbanegård. Klart til at tage bussen videre mod Messe centeret hvor arrangementet blev afholdt. Problemet var bare at jeg farede vild. Nu tænker du måske, er det muligt i lille Danmark og plus med den teknologi? Det kan jeg så sige ja til! Men efter nogle minutter hvor jeg gik rundt og ikke anede hvor jeg var, valgte jeg og spørge folk om vej, og endte så med at komme med den bus der kørte direkte til Messe centeret. Denne situation kan sammenlignes med Mick Øgendahls joke omkring folk med Iphones. Hehe

 

”BR” oplevelsen

Da jeg trådte ind af døren var det første spørgsmål jeg blev stillet:

”Hvem er du her med?”,

og da jeg så svarede at jeg var kommet alene, kiggede vedkommende på mig med store øjne og sagde:

”Nå okay, jamen forsæt god dag!”

Jeg takkede og følte så med strømmen ind af den store dør og ind til salen.

Den følelsen jeg havde som lille når jeg trådt ind i legetøjs butikken BR… Den samme følelse og reaktion var det denne gang.
Store øjne og kæmpe lalleglad smil på læben!
Ind gik jeg og frygtløs var jeg!
Bagerst i salen kunne jeg høre Dj ´en som testede lyden til den store scene. Uden at være sikker på om jeg overhovedet måtte bevæge mig mod dem, gik jeg med oprejst pande og smil på læben helt foran scenen. Hvor alle mulige folk var i gang med at forberede sig til aften bla. Værten. De forreste række var reserveret til de ”vigtige” folk (tror jeg). Så jeg valgte placere mine ting lige bag dem. Vil ønske jeg kunne tage et billede i fugle perspektiv, lille mig alene i den store sal.. Jeg troede faktisk, at jeg ville blive bedt om at gå, men sådan endte det ikke. Tværtimod, værten kom over og snakkede med mig omkring forventningerne til dagen m.m.

Dagens forløb

Efter en ”energirig” start på den store scene, drog jeg videre til salen hvor alle elever og institutter osv. Havde stillet op. Kender i den følelse når man ikke ved hvor man skal starte ved en buffet? Sådan havde jeg det i hvert fald. Men valgte så og besøge alle standende hvor elever i alle aldre havde stillet op. Mens jeg gik rundt, stillede jeg kritiske spørgsmål og uddelte ros, samt kom med forslag til hvad vedkommende kunne gøre tingene anderledes. Samtidig med det gik jeg rundt med min lille mappe hvor jeg skrev de ting der fandt interessant, det behøvede ikke været et helt projekt, det kunne også bare væren en lille del i et helt projekt. Jeg skrev også ting ned, som f.eks. nye begreber som jeg ikke havde hørt før. Gik så meget op i det, at jeg faktisk blev forvekslet med de dommere der skulle bedømme eleverne. Hehe.

Da alle stande var set var det videre til institutterne. Der fik jeg diskuterede muligheder og trusler for mine valg, samt råd til hvordan jeg skulle handle i de forskellige situationer. Fik også skabt nogle kontakter alt fra enkelte personer til institutter som Young Entreprice m.m.

Dagens højdepunkt

Første gang jeg for alvor stødte på begrebet iværksætter, var igennem serieiværksætteren Casper Blom. Han var bla. Årsagen til at jeg turde og springe ud i det! Så da jeg hørte han ville komme og holde et foredrag, benyttede jeg mig af den chance og tog over til ”Zone 2” hvor foredraget forgik. Jeg satte mig på forreste række og lyttede med. Efter fordraget fik jeg taget et billede samt en lille snak. Kæmpe oplevelse!

”I’ll be back!”

Efter et stor afslutnings show på den store scene, var dagen omme. Og jeg kunne bevæge mig hjemad med en kæmpe oplevelse i tasken! Mens jeg sad i toget på vej hjem, tænkte jeg tilbage på dagens forløb og hvilke personer jeg havde mødt og skabt kontakt med osv… Og få minutter før toget stoppede ved Århus hovedbanegård, kiggede jeg mig selv i vinduet og sagde det kendte citat….. I’ll be back!

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *